Bihorean prins la volan cu o concentrație alcoolică de 1,39 mg./litru alcool pur în aerul expirat

Joi, 25 august a.c., la ora 19.50, pe drumul județean 792/A, în afara localității bihorene Husasău de Tinca, polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca au depistat în trafic un bărbat de 45 de ani, din comuna Husasău de Tinca, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,39 mg./litru alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

80 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, în ultimele 24 de ore.

Joi, 25 august a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă şi a depăşirilor neregulamentare.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 80 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 33.695 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 9 permise de conducere.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 46 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 9 sancțiuni au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționați șase pietoni, au fost sancționate trei opriri neregulamentare, două depășiri neregulamentare, o sancțiune a fost aplicată pentru lipsa ITP, iar 13 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri