Bihorean, reținut pentru contrabandă, în urma a două percheziții domiciliare. Vezi ce au găsit polițiștii

Sâmbătă, 27 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, au efectuat două percheziții domiciliare, pe raza comunei Nojorid, județul Bihor, la un bărbat de 45 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de contrabandă în varianta asimilată.

În urma perchezițiilor domiciliare, efectuate pentru documentarea și probarea activității infracționale a celui în cauză, polițiștii au descoperit 151.120 de țigarete (7.556 de pachete), de diferite mărci, marcate necorespunzător sau nemarcate, în legătură cu care există suspiciunea că ar proveni din contrabandă, depozitate într-o încăpere ascunsă, disimulată printr-un perete din ghips-carton, având accesul obturat și mascat prin așezarea unui dulap cu haine în fața acestuia.

De asemenea, au fost descoperiți 4.500 de lei și 200 de Euro, precum și nouă telefoane mobile.

Cele 151.120 de țigarete, precum și banii și bunurile descoperite în cadrul perchezițiilor domiciliare au fost indisponibilizate în vederea cercetărilor.

Prejudiciul total cauzat astfel bugetului consolidat al statului a fost estimat la peste 120.000 de lei.

În urma administrării probatoriului, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au dispus, față de bărbatul de 45 de ani, măsura reținerii, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

În urma prezentării sale la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, față de acesta a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a bărbatului de 45 de ani.

Acțiunea polițiștilor bihoreni a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Distribuie informația
Alte știri