Bihoreanul Ioan Buda, demis din fruntea Poliţiei Române

Ministrul de Interne, Nicolae Moga, a anunțat vineri că a propus demiterea șefului Poliției Române, Ioan Buda, și a prefectulului de Olt, Petre Silviu Neacșu. Decizia a fost luată în urma cazului crimelor de la Caracal.

”Am luat act de demiterea mea, am fost înştiinţat şi mi s-au raportat cronologic evenimentele care s-au întâmplat aici. Ştiu despre ce este vorba, cunosc tot ce s-a întâmplat în acest caz, în continuare totul va fi coordonat de domnul Dragnea Florin”, a declarat bihoreanul Ion Buda.

Un bărbat de 65 de ani a fost audiat de poliţiştii din Olt în cazul celor două fete dispărute la Caracal, după ce la locuinţa acestuia au fost găsite rămăşiţe care par a fi umane, dar şi bijuterii care ar fi ale adolescentei dispărute în această săptămână. Anchetatorii nu exclud ca printre rămăşiţele găsite într-un butoi să se afle şi cele ale fetei dispărute în aprilie, potrivit news.ro.

STS a transmis mai multe explicaţii după ce a fost acuzat că a localizat greşit apelurile date la 112 de fata de 15 ani, spunând că nu identifică locul telefonului şi nici celula operatorului de telefonie prin care este făcut apelul, aceste date fiind furnizate de către furnizorul reţelei publice mobile de telefonie la iniţierea apelului. Conform datelor prezentate de STS, adolescenta a sunat de trei ori la 112, iar operatorul a încercat apoi de 9 ori să reapeleze numărul, intrând însă mesageria vocală. Chestorul Ioan Buda a admis că poliţiştii puteau intra la locuinţa bărbatului din Caracal, dar au aşteptat decizia procurorului, acesta fiind motivul pentru care intervenţia a avut loc la ora 6:00 şi nu la ora 4:00, când au ajuns. Buda a declarat că poliţiştii au aflat vineri, în intervalul 2:00 – 3:00, adresa exactă la care se afla adolescenta, în jurul orei 3:30 a fost emis mandatul de percheziţie, iar la ora 4:00, echipajele de poliţie şi procurorul au ajuns la locuinţa suspectului, intervenţia având loc la ora 6:00, când a dispus procurorul.
Foto: news.ro

Distribuie informația
Alte știri