Bihorenii pot dona alimente de Sărbătorile Pascale în 5 magazine Lidl

Banca Regională Pentru Alimente Oradea colectează de Paște alimente neperisabile pentru persoanele aflate în nevoie în toată regiunea de NV a țării. În județul Bihor, alimentele sunt donate de persoane fizice în 5 magazine Lidl din Oradea și Salonta, până în 16 mai, în cutiile amplasate după casele de marcat.

Bihorenii pot dona în cele 4 magazine Lidl din Oradea: str. Nufărului Nr. 28 J, str. T. Vladimirescu Nr. 87, Calea Borsului Nr. 6C, str Fabricilor Nr. 2, dar și în Lidl Salonta str. Regele Ferdinand Nr. 2.

În magazinele participante sunt semnalizate la raion alimentele neperisabile ce pot fi donate. Aceste categorii nu necesită o temperatură specială de păstrare: alimente de bază (ulei, făină, zahăr, orez, paste făinoase, ingrediente de copt, lapte UHT), conserve (de legume, carne, fructe), sosuri, sucuri, produse de patiserie ambalate, biscuiți, cafea, ceai, dulceață și gemuri.

Proiectul Banca pentru Alimente a început în România în 2016, prin fondarea Băncii pentru Alimente București și s-a extins cu sprijinul Federației Europene a Băncilor Alimentare în toată țara prin Băncile regionale din Cluj, Roman, Brașov, Oradea, Timișoara, Constanța, Craiova, urmând a fi constituită și cea din Galați.

În 5 ani rețeaua a colectat 5076 tone de alimente de la peste 100 de companii și le-a donat spre mai mult de 400 de organizații, ca ajutor alimentar recurent pentru 113.000 de persoane aflate în situații vulnerabile.

Banca Regională Pentru Alimente Oradea și-a început activitatea în 10 martie 2020, colectând de la companiile donatoare în primul an 516 tone de alimente, în valoare de 4,2 milioane RON. Aceste produse ce au putut fi salvate de la risipă au fost distribuite cu ajutorul a 70 de organizații la peste 19000 de persoane.

În 2021 Banca își intensifică activitatea în județele din regiunea sa, cu misiunea de a contribui la reducerea sărăciei, foametei și risipei alimentare, sprijinind asociațiile cu programe sociale și caritabile din Bihor, Sălaj, Maramureș, Satu Mare.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri