Bihorenii sunt aşteptaţi să-şi umple straiţa cu bunătăţi, la Roşia

foto/ arhiva

„Straiţă plină”, târgul cu delicatese, tradiţii şi veselie, a ajuns la cea de a VI-a ediţie şi se va desfăşura, duminică, în prima zi a lunii octombrie, pe platoul „Între ape”, din comuna Roşia. Pe lângă tarabele întinse şi spectacolul folcloric, anul acesta, organizatorii au pregătit şi câteva surprize.

Vor avea loc concursuri de crăpat lemne, căţărat pe lăzi de bere, sfărâmat porumb şi o inedită competiţie de shoping, organizată în scop caritabil. Tot din seria evenimentelor în premieră fac parte şi cele trei ateliere creative lansate la ediţia din acest an: „Emoţie de toamnă” – artteraphy, atelierul de poveşti şi cel de croşetat cu degetele. Cum „Straiţă plină” fără şcoală de meşteşuguri nu poate să existe, şi anul acesta vor fi oganizate atelierele de olărit, împletit zgărdane din mărgele, ţesut la război şi pâslărit.

“Cei care simt că, în aceste condiţii, tot n-au avut parte de suficiente provocări, pot încerca – contra cost – tirul cu arcul sau cu arma de airsoft ori se pot aventura, împreună cu un ghid, dincolo de traseul turistic amenajat din Peştera Meziad”, transmit organizatorii.

Distribuie informația
Alte știri