Bihorul are cele mai multe proiecte europene din regiune

La Satu Mare a avut loc comitetul de evaluare la care au participat reprezentanți ai guvernelor și ai celor 8 județe, partenere în programul de finanțare Interreg România-Ungaria. Cele mai bune punctaje, după evaluare, au revenit proiectelor întocmite de autoritățile din Bihor.

Municipiul Marghita a câștigat o finanțare pentru înființare unui centru antreprenorial pentru micii producători și a unui centru de formare profesională, iar comuna Paleu pentru înființarea unui centru de resurse umane.

„Prin proiectul Agenției de Management al Destinației se vor forma profesioniști pe segmentul turistic, dar și Episcopia Romano-Catolică ar putea reabilita orga Palatului Baroc, Episcopia Reformată va renova clădirea unui lăcaș de cult din cartierul Episcopia, iar cultul ortodox va reabilita două clădiri importante în circuitul turistic județean. Al doilea proiect, în valoare de 7,5 milioane euro, depus în parteneriat de Agenţia de Dezvoltare Durabilă Bihor, Primăria Hajdúböszörmény, Primăria Oradea şi Agenţia Judeţeană Pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor, vizează construcţia unui centru antreprenorial, a centrului mobil pentru sprijinirea producătorilor locali din Bihor şi a centrului pentru antreprenoriat incluziv Hajdúböszörmény”, a spus președintele Consiliului Județean Bihor.

Foto: agentianewsbihor.ro

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri