Bihorul atrage, luna de luna, tot mai multi turisti. Cati vizitatori a avut judetul in aprilie

Directia Judeteana de Statistica a publicat, in aceasta saptamna, Buletinul Statistic Lunar, aferent lunii aprilie 2018 din care reiese ca in judet ajung din ce in ce mai multi turisti.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna aprilie 2018 a fost de 31,5%, mai mare atât faţă de luna martie cât şi faţă de indicele din aprilie 2017. Numărul turiştilor sosiţi în Bihor, in aprilie 2018 a fost de 36880 persoane. Numărul înnoptărilor în principalele structuri de primire turistică a fost de peste 82 mii.

Cei mai multi dintre vizitatorii judetului, peste 26 de mii, s-au cazat in hoteluri, in conditiile in care 3 din 4 locuri de cazare sunt in Oradea si Baile Felix, insa se observa ca si pensiunile agro turistice devin din ce in ce mai cautate. Astfel aproape 5 mii de persoane au ales, in aprilie, sa doarma la tara si peste 800 in vile turistice.

Chiar daca cifrele sunt incurajatoare, luna aprilie nu este una dintre cele mai bune pentru patronii din turism. In iulie, august si septembrie, acestia se asteapta ca numarul turistilor sa se dubleze

Distribuie informația
Alte știri