Bihorul beneficiază de finanțare pentru proiecte de terapie emoțională pentru copii

Fundația Hospice Emanuel, Asociația CES, Asociația Culturală Liliput și Asociația ORCA din Bihor au obținut finanțare prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor, ediția a 16-a, pentru 4 proiecte ce vor susține 858 de copii cu dizabilități și afecțiuni grave.

În total, 18 proiecte din întreaga țară vor beneficia de finanțare în valoare de 680.000 lei, care vor contribui la îmbunătățirea calității vieții copiilor prin terapii emoționale, prin artă și intervenții psihosociale.

Programul MOL Pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Programul a fost lansat în 2009 și este destinat organizațiilor non-profit, respectiv organizațiilor nonguvernamentale (fundații, asociații, federații) și organizațiilor religioase care derulează proiecte de terapie emoțională și de intervenții psihosociale pentru copii cu deficiențe, boli cronice sau în curs de recuperare după afecțiuni grave. În cei 16 ani de existență, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor au fost finanțate cu peste 6,1 milioane de lei un număr de 307 de proiecte de care au beneficiat aproape 16.000 de copii și adolescenți. Programul MOL pentru sănătatea copiilor a fost premiat în 2013, 2015 și 2018 la Gala Societății Civile și la Romanian CSR Awards.

Juriul ediției 2024 a fost format din: Violeta Stan, medic primar de neurologie și psihiatrie a copilului și adolescentului, Coordonator Național al Academiei Europene pentru Dizabilitățile Copilului, Mugur Ciumăgeanu, membru în Comisia de psihologie clinică și psihoterapie al Colegiului Psihologilor din România, Magda Cernea, psiholog-audiolog, Erika Weisz, medic specialist de medicină de familie și fiziokinetoterapeut, care practică hipoterapia în România din 2012 și Oana Dorneanu, psihoterapeut, reprezentanta Asociației Entuziart din București, câștigătoarea Premiului MOL pentru sănătatea copiilor, ediția 2023.

Distribuie informația
Alte știri