Bihorul Colindă, din nou! Vezi programul evenimentului din luna decembrie

Colindători de toate vârstele din județul Bihor vor susține 37 de concerte de colinde în 19 localități: Abram, Șuncuiuș, Ștei, Oradea, Beiuș, Aleșd, Valea lui Mihai, Marghita, Cetariu, Bratca, Roșia, Dobrești, Oșorhei, Salonta, Tinca, Brusturi, Popești, Lunca și Sântandrei. „Bihorul Colindă” va debuta în 30 noiembrie, la ora 16:00, la Căminul Cultural din localitatea Margine, comuna Abram.

Mesajul acestei ediții este „Mândru Bihorean”. Noi suntem mândri de moștenirea pe care am primit-o de la înaintașii noștri și de valorile care ne caracterizează ca bihoreni: credința în Dumnezeu, tradițiile noastre strămoșești și obiceiurile locului. Peste 3.000 de colindători vor vesti Nașterea Pruncului Iisus. În acest an sprijinim și sărbătoarea de Advent pe care comunitatea maghiară din județul nostru o face în fiecare an, în Oradea, Cetariu, Valea lui Mihai și Marghita”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Ediția din acest an a proiectului se desfășoară în cadrul unui parteneriat între Consiliul Județean Bihor, biserici, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” și primării.

Din acest an, festivalul organizat de inspectorat „Noi umblăm a colinda”, care se află la a XVII-a ediție, va fi înglobat în acest concept amplu. Festivalul va avea loc în 5 decembrie, va începe la ora 13:00 cu o paradă a portului popular care va porni de la Biroul de Evidență a Persoanelor, va continua pe Calea Republicii și Piața Unirii. Apoi elevii vor merge spre Casa de Cultură, unde vor performa în cadrul unui concert de colinde. În acest an s-au înscris cele mai multe cete de colindători din școli, adică 45”, a adăugat Horea Abrudan, inspectorul școlar general.

În 20 decembrie, la Casa de Cultură din Oradea, va avea loc un concert de colinde susținut de cete de colindători care aparțin confesiunilor religioase din județul nostru. „Bihorul Colindă”  se încheie în 24 decembrie, cu manifestarea de Advent în patru localități din județ: Oradea, Valea lui Mihai, Marghita și Cetariu.

Fiecare dintre cei 3.000 de colindători va primi ca premiu o straiță cu bunătăți oferite de European Drinks și European Food, pe care este imprimat mesajul „Mândru Bihorean”.

PROGRAM BIHORUL COLINDĂ – ediția 2023

DATALOCALITATEA
30 noiembrieAbram, ora 16:00, Cămin Cultural din loc. Margine
1 decembrieȘuncuiuș, ora 13:00, Căminul Cultural
3 decembrieȘtei, ora 17:00, Biserica OrtodoxăOradea, Advent, Piața Unirii, în fața Bisericii Romano – CatoliceValea lui Mihai, Advent, în fața Bisericii ReformateMarghita, Advent, în Parcul CentralCetariu, Advent, în fața Bisericii Reformate
5 decembrieOradea, ora 13:00, Festivalul „Noi umblăm a colinda”               ora 14:30, Casa de Cultură
8 decembrieBratca, ora 17:00, Cămin Cultural
9 decembrieDobrești, ora 17:00, Sala Sporturilor
10 decembrieAleșd, ora 14:00, Biserica OrtodoxăOșorhei, ora 16:00, Sala nouă de sportMarghita, ora 18:00, Casa de CulturăOradea, Advent, Piața Unirii, în fața Bisericii Romano – CatoliceValea lui Mihai, Advent, în fața Bisericii ReformateMarghita, Advent, în Parcul CentralCetariu, Advent, în fața Bisericii Reformate
12 decembrieSalonta, ora 16:00, Casa de Cultură
13 decembrieBeiuș, ora 18:00, Casa de Cultură
14 decembrieTinca, ora 17:00, Casa de Cultură
15 decembrieMarghita, ora 16:00, Biserica Ortodoxă
16 decembrieCuieșd, ora 16:00, BisericăCuzap (Popești), ora 18:00, Biserica Ortodoxă
17 decembrieRoșia, evenimente pe tot parcursul zileiȘuncuiuș, ora 13:00, Căminul CulturalLunca, ora 17:00, Biserica OrtodoxăOradea, Advent, Piața Unirii, în fața Bisericii Romano – CatoliceValea lui Mihai, Advent, în fața Bisericii ReformateMarghita, Advent, în Parcul CentralCetariu, Advent, în fața Bisericii Reformate
18 decembrieBeiuș, ora 16:00, Casa de Cultură
20 decembrieOradea, concert final, ora 18:00, Casa de Cultură
22 decembrieSântandrei, ora 17:00, Căminul Cultural
24 decembrieOradea, Advent, Piața Unirii, în fața Bisericii Romano – CatoliceValea lui Mihai, Advent, în fața Bisericii ReformateMarghita, Advent, în Parcul CentralCetariu, Advent, în fața Bisericii Reformate
Distribuie informația
Alte știri