Bihorul depășește Clujul și înregistrează cea mai mare creștere economică din România. Oradea, cel mai fierbinte punct de pe harta investiţiilor atrase

Foto: facebook/Florin Birta

Proximitatea faţă de vest, conexiunea pe autostradă alături de nodurile intermodale dintre rutier, feroviar şi aerian alături de disponibilitatea terenurilor şi deschiderea autorităţilor locale susţinute de la Bucureşti au făcut din Oradea în 2022 cel mai fierbinte punct de pe harta investiţiilor atrase de România.

Oradea şi judeţul Bihor atrag tot mai multe investiţii de produse finite care vin în completarea celor de subansambluri. De la începutul anului au atras 125 mil. euro de la Stihl, 650 mil. euro de la Nokian şi urmează o a treia mare investiţie, de 50 mil. euro.

Bihorul are cea mai mare creştere a cifrei de afaceri dintre primele zece cele mai puternice judeţe din businessul românesc. Informația a fost confirmată și de Asociația Municipiilor din România (AMR), structură coordonată de primarul Clujului, Emil Boc.

In 2021, cifra de afaceri totală a celor 29.000 de firme înregistrate in Bihor a ajuns în 2021 la 46,1 mld. lei (9,4 mld. euro), cu 21% mai mare faţă de 2019, arată o analiză ZF. Acesta este cel mai puternic avans raportat de un judeţ dintre cele aflate în top zece, unde se află Bucureşti, Ilfov, Cluj, Timiş, Argeş, Prahova, Constanţa, Braşov, Bihor şi Sibiu.

Sursa: businessmagazin.ro

Distribuie informația
Alte știri