Bihorul e inca plin de munitie neexplodata din perioada razboaielor mondiale. Ce arsenal s-a descoperit in ultimele 6 luni

Luni, 07 noiembrie 2016, formaţiunea de protecţie civilă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor a desfăşurat cea de – a doua acţiune, din acest an, de distrugere a muniţiilor neexplodate, operaţiune efectuată în zona cunoscută sub denumirea „Păşunea Mierlău”, de pe raza comunei Hidişelu de Sus.

În perioada mai – noiembrie 2016, pompierii militari au fost mobilizaţi în 17 misiuni de asanare de muniţie rămasă neexplodată din perioada celor două conflagraţii mondiale, ridicând şi depozitând în condiţii de siguranţă: 8 proiectile de artilerie, 5 lovituri de aruncător de calibru 82 de milimetri, 4 grenade şi 19 cartuşe şi elemente de muniţie.

Operaţiunea de distrugere a celor 36 de muniţii şi elemente de muniţie a început la ora 08.00 şi s-a finalizat la ora 14.00.

În perioada noiembrie 2015 – noiembrie 2016, specialiştii pirotehnişti ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” au asanat de pe teritoriul judeţului şi distrus, prin explozie controlată, un număr de 424 de muniţii şi elemente de muniţie (30 de proiectile de artilerie, 6 grenade, 5 lovituri de aruncător, 4 bombe aruncător şi 379 de cartuşe şi elemente de muniţie) , o mare parte dintre acestea fiind descoperite de către cetăţeni pe propriile terenuri, în timpul efectuării unor lucrări agricole sau de construcţii.

Distribuie informația
Alte știri