Bihorul, singurul județ din țară unde persoanele din carantină sunt testate

Județul Bihor este singurul din țară unde, în completarea procedurilor în vigoare, persoanele din carantină sunt testate pentru a preveni răspândirea comunitară a noului coronavirus. Persoanele asimptomatice depistate pozitiv în urma testării sunt internate în Secția Exterioară a Spitalului Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” (SCMO) din hotel Ceres, 1 Mai. Acești pacienți sunt externați, împreună cu aparținătorii lor, doar după obținerea a două rezultate negative consecutive la testele Covid-19.

Astfel astăzi, 4 mai, la Spitalul Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea sunt internate 140 de persoane, în timp ce la Secția Exterioară SCMO din hotel Ceres sunt internate 320 de persoane. Menționăm, de asemenea, că în intervalul 1-3 mai din Secția Exterioară a SCMO din hotel Ceres au fost externate 134 de persoane. În același interval, din Spitalul Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea au fost externate 47 de persoane.

Prefectul Dumitru Țiplea precizează că „măsura de testare a persoanelor din carantină a fost luată pentru a proteja spitalele, pentru a nu supraaglomera Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea, unde se trateaza cazurile grave, și pentru a preveni răspândirea virusului în comunitate.”

Distribuie informația
Alte știri