Bihorul, sub cod galben de caniculă până în această seară. De la ora 23, se va confrunta cu vijelii și furtuni

Șapte județe din vestul, nord-vestul și sud-vestul țării intră de vineri sub un cod galben de temperaturi ridicate, în timp ce alte 10 județe vor fi sub un cod galben de furtuni și vijelii, a anunțat vineri Administraţia Naţională de Meteorologie.

În Banat, Crișana, în vestul Maramureșului și în sud-vestul Olteniei, valul de căldură va persista, va fi caniculă și se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35…37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic, a anunțat ANM. Atenționarea e valabilă pe parcursul zilei de vineri, 9 iulie.

În intervalul 09 iulie, ora 18:00 – 10 iulie, ora 23:00, 10 județe vor fi sub un cod galben de vijelii și furtuni.

„În intervalul menționat, îndeosebi în cursul nopții de vineri spre sâmbătă (9/10 iulie) și în a doua parte a zilei de sâmbătă (10 iulie), în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…40 l/mp”, a anunțat Administraţia Naţională de Meteorologie

Distribuie informația
Alte știri