Bihorul, sub cod portocaliu de vijelii puternice. S-a emis mesaj RO-Alert

La ora 6:30 marți dimineața rafalele de vânt resimțite în Bihor s-au întețit, ANM a emis un cod portocaliu de tip now-casting și au urmat avertizările RO-Alert.

Bihorul era deja sub cod galben de vijelii și vânt, însă de la ora 6:30 până la ora 9:00 meteorologii au urcat nivelul de avertizare la cod portocaliu, așadar rafalele de vânt pot ajunge până la 80-85 de km/h.

Intensificările vântului vor continua cel puțin până marți, 2 aprilie, la ora 18:00, zonele de nord și sud din țară fiind chiar sub cod portocaliu. Bihorul se va afla sub cod galben de vânt și vijelii, emis de Administrația Națională de Meteorologie. Codul galben este valabil până marți seara, la ora 22.

Pompierii bihoreni recomandă cetățenilor, ca pe timpul manifestării vântului puternic, să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de rafale, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor să se realizeze în zone ferite, la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Informații detaliate despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și a aplicației de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Distribuie informația
Alte știri