Bilanț Covid-19 în Bihor. Sâmbătă, ora 9

-Număr persoane în carantină: 150 -Număr persoane auto-izolate la domiciliu 4106 (2146 titulari ai chestionarelor și 1960 aparținători ai acestora).

În ultimele 24 de ore structurile teritoriale MAI din județul Bihor au desfășurat următoarele activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență:

• Polițiștii bihoreni au efectuat 967 de misiuni de verificare la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare. Echipajele Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) au însoțit 17 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / autoizolare și au efectuat 6 misiuni de transport spre spațiile de carantină. În aceste misiuni au fost implicate 108 cadre ale IPJ Bihor.

• Jandarmii bihoreni au însoțit 16 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / autoizolare și au asigurat măsuri de pază și protecție la nivelul celor 4 centre de carantină active. În aceste misiuni au fost implicate 85 de cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor.

• Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana (ISU) au efectuat 2 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în țară către centrele de carantină de la nivelul județului, respectiv către limita de județ, de unde au fost preluate de către echipaje din județele respective. De asemenea, angajații ISU Crișana au desfășurat o misiune de mentenanță la centrul de carantină instituționalizată din Piața 100. Reamintim că ISU Crișana asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate. În aceste misiuni au fost implicate 25 de cadre ISU Crișana.

• Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel național pe timpul stării de urgență au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale în valoare de 30.200 lei.

• Prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea, face un apel către bihoreni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. Reducerea la miminum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

• Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.

Distribuie informația
Alte știri