Bilanțul Covid-19 crește și în Ungaria. Câte cazuri și câte victime a raportat țara vecină

Şase noi decese ale unor pacienţi cu boli cronice au fost înregistrate în Ungaria, cinci dintre aceştia având peste 77 de ani. Numărul celor infectaţi a crescut la 678, scrie în comunicatul publicat sâmbătă pe pagina de internet koronavirus.gov.hu.

Potrivit comunicatului, Ungaria se află în faza îmbolnăvirilor în grup, atunci când infecţia se răspândeşte intracomunitar, prin contactul dintre persoane. Virusul poate fi prezent oriunde şi în oricine, în Ungaria. Numărul persoanelor purtătoare este mult mai mare decât cel al persoanelor infectate care au fost, deja, identificate, iar acestea pot infecta şi pe alţii.

Pentru a încetini îmbolnăvirile în masă este foarte important ca persoanele în vârstă, studenţii, cei care se întorc din străinătate şi toţi cei care pot face acest lucru, să rămână acasă, respectiv ca toată lumea să respecte recomandările şi restricţiile de circulaţie.

Aşa cum se poate observa din datele persoanelor decedate până acum, infecţia cu coronavirus este periculoasă în primul rând pentru persoanele în vârstă, motiv pentru care autorităţile solicită acestora să rămână acasă şi să solicite ajutorul rudelor sau al autorităţilor locale pentru a face cumpărăturile necesare.

Potrivit informaţiilor disponibile pe pagina koronavirus.gov.hu, numărul persoanelor vindecate este de 58, iar 11 399 de persoane se află în carantină instituţionalizată, la
domiciliu. Până în prezent au fost efectuate 19 424 de testări. Numărul de decese a crescut la 32.

Distribuie informația
Alte știri