Birocratia din sistemul de sanatate, imbolnaveste si mai tare. Cazul Magdei Vasiliu schimba noua Lege a sanatatii

Birocratia din sistemul de sanatate ii imbolnaveste si mai tare pe romani. Zi de zi, oameni obisnuiti, chinuiti de boli grave, trebuie sa duca la doctor o multime de hartii, fara ca responsabilii sa ii sprijine.

A fost nevoie ca o persoana publica sa le atraga atentia guvernantilor. Prezentatoarea TV Magda Vasiliu a intampinat astfel de probleme cand i-a cerut medicului de familie concediu, pentru a-si ingriji fiul, bolnav de cancer. Dupa ce a aflat, premierul i-a solicitat ministrului Sanatatii sa simplifice legea, astfel incat sa-i ajute pe oameni.

Legea le permite parintilor sa-si ia concediu medical pentru a-si ingriji copiii bolnavi, daca cei mici nu au implinit 7 ani.
Dupa ce trec de aceasta varsta, parintii pot sta acasa ori la spital pentru a-i ingriji, doar daca obtin un certificat de handicap provizoriu, pentru care au o multime de drumuri de facut.

Schimbari in interesul pacientilor se vor regasi in noua lege a sanatatii, promite ministrul Florian Bodog, iar aceasta va fi gata pana la sfarsitul anului.

Distribuie informația
Alte știri