Biserica Romano-Catolică Olosig din Oradea va fi reabilitată

Biserica Romano-Catolică Olosig, situată pe strada Dunării nr.1, la intersecția cu strada Republicii va fi reabilitată. Lăcaşul de cult cunoscut sub numele „Pogorârea Sfântului Spirit”, cunoscută sub denumirea „Barátok temploma” datează din anii 1903-1905.

Lucrările, care vor cuprinde refaceri ale acoperişului, faţadelor, tâmplăriei şi ornamentelor, vor avea un termen de execuţie de 24 de luni. Valoarea totală a investiției este de 6,4 milioane de lei (fără TVA) si va fi finanțată din bugetul local, în cadrul Programului Multianual pentru realizarea lucrărilor de protejare și intervenție asupra clădirilor cu valoare cultural-arhitecturală situate în Ansamblul Urban – Centrul Istoric Oradea.

Totodată, prin HCL nr. 59/2018 s-a aprobat acordul de colaborare între Municipiul Oradea, Parohia Romano-Catolică Oradea-Olosig și Episcopia Romano-Catolică Oradea, în vederea realizării unui spațiu public integrat în zona străzii Dunării și pentru amplasarea în aceast areal a statuii arhitectului orădean Rimanóczy Kálmá, înmormântat în cripta lăcaşului de cult.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri