Black Friday 2019. Nu te lăsa păcălit! Fă cumpărături în cunoștință de cauză

Foto: playtech.ro

Cu ocazia reducerilor de Black Friday (Vinerea Neagra), InfoCons trage un semnal de alarmă pentru consumatori, potrivit dcnews.ro.

”Nu uita, indiferent de promoție, ai aceleași drepturi. Un produs redus nu înseamnă și o reducere a drepturilor tale. InfoCons este alături de tine! Ai încredere, înainte de a cumpăra, informează-te, testează, cunoaște-ti drepturile și numai după aceste etape, cumpără. Dacă ai pățit ceva, InfoCons te ajută să îți recuperezi daunele morale și materiale, apelând la numărul de telefon 0219615 – Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom. Totodată poți apela la telefonul consumatorilor al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor – 0219551”, se arată într-un comunicat de presă.

InfoCons sfătuiește consumatorii care doresc să achiziționeze produse în perioada Black Friday să:
– monitorizeze timp de 30 de zile prețurile produsului pe care doresc să îl achiziționeze, pentru ca reducerea să fie una reală;
– verifice la momentul achiziției dacă produsul se află pe stoc;
– verifice dacă prețul afișat este integral (conține sau nu TVA);
– fie atenți dacă prețul include și costurile de livrare ale produsului ;

De asemenea, trebuie să fii atent la escrocii care profită de vâlva din jurul evenimentului. După ce ți-au furat ochii cu produsul mult dorit, vei fi tentat să-ți dai datele de pe card, în schimbul unor produse pe care nu le vei primi niciodată. Așadar, află care este ziua în care retailerii tăi preferați dau startul cumpărăturilor și ignoră toate mailurile sau mesajele care-ți promit marea cu sarea înainte de termenul stabilit.

Mai mult, pentru cumpărăturile de Black Friday, fii atent la magazine și alegele doar pe cele care dețin certificate SSL. Unele adrese ale magazinelor online încep cu HTTPS, unde pictograma unui lacăt îți spune că pagina accesată este securizată. Mai bine să fii sigur, decât să regreți. Magazinele apărute peste noapte nu sunt de mare ajutor, evită-le.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri