BNR a lansat o monedă din argint cu tema „100 de ani de la naşterea Monicăi Lovinescu”

Banca Naţională a României a lansat luni, 13 noiembrie, în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de la naşterea lui Monicăi Lovinescu. Valoarea nominală este de 10 lei. Moneda are o formă rotundă, cu un diametru de 37 mm şi o greutate de 31,103 grame.

Aversul monedei redă un microfon de studio de radio şi o carte, inscripţia „ROMANIA” în arc de cerc, valoarea nominală „10 LEI”, stema României şi anul de emisiune „2023”. Reversul monedei prezintă portretul, numele şi anii între care a trăit Monica Lovinescu ,,1923″ şi ,,2008″, reprezentaţi în jurul unui element de design ce simbolizează activitatea de om de radio şi scriitor al acesteia.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 480,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate. Monedele din argint cu tema 100 de ani de la naşterea Monicăi Lovinescu au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. 

Distribuie informația
Alte știri