BNR lansează o monedă de argint cu tema Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii

De luni, 10 aprilie 2023, Banca Naţională a României (BNR) lansează în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

Potrivit unui comunicat al BNR, aversul monedei prezintă turlele Catedralei Mitropolitane Ortodoxe şi Palatul Culturii din Timişoara, stema României, inscripţia „ROMANIA” în arc de cerc, valoarea nominală „10 LEI” şi anul de emisiune „2023”. Reversul monedei prezintă clădiri din Piaţa Unirii din Timişoara, Domul Romano-Catolic, stema oraşului şi inscripţiile „TIMISOARA” şi „CAPITALA EUROPEANA A CULTURII”.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese. Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 460 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate. Monedele din argint cu tema Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Distribuie informația
Alte știri