BNR lansează o monedă din argint cu tema 100 de ani de la nașterea lui Liviu Ciulei

Banca Naţională a României (BNR) lansează, luni, în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de la nașterea lui Liviu Ciulei.

Potrivit unui comunicat al BNR, aversul monedei prezintă o clachetă cinematografică și câteva role de film, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, anul de emisiune „2023” și valoarea nominală „10 Lei”. Reversul monedei prezintă portretul și numele lui Liviu Ciulei și inscripția ,,100 de ani de la nastere”.

Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 470,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate. Monedele din argint cu tema 90 de ani de la naşterea lui Nichita Stănescu au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Distribuie informația
Alte știri