BNR organizeaza, miercuri, 17 aprilie, „Ziua portilor deschise”. Si sediul din Oradea poate fi vizitat

Evenimentul este prilejuit de faptul ca instituatia bancara sarbatoreste 139 de ani de la infiintare. Publicul poate vizita sediul istoric al BNR, in intervalul orar 11-19, anunta institutia intr-un comunicat de presa.

In Bucuresti, se va putea explora Sala Consiliului de Administratie si vechiul cabinet al guvernatorului, Sala de Marmura, colectia numismatica si expozitiile: „Istoria leului”, „Banca Nationala a Romaniei si Marea Unire”, „Istoria bancnotei romanesti” si „TezAur”, conform ziare.com.
Publicul larg va avea acces, in egala masura, la informatii referitoare la istoria, arhitectura si identitatea Banci Nationale a Romaniei si va primi un set de materiale cu imagini si informatii succinte despre fondatorul bancii, Eugeniu Carada, despre Palatul Vechi al BNR si istoria monedei nationale.

Sucursale regionale si agentii ale BNR din tara vor fi deschise, de asemenea, vizitatorilor, in acelasi interval orar. Printre ele figureaza si cea din Bihor. In Oradea, sediul BNR e situat pe strada Parcul Traian nr. 8. Va avea portile deschise tot in intervalul 11-19.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri