BNR va lansa monede din aur şi alamă cu tema Desăvârşirea Marii Uniri – Regina Maria

Banca Naţională a României va lansa, pe 28 octombrie, în circuitul numismatic, monede din aur şi alamă pentru colecţionare şi va pune în circulaţie o monedă din alamă cu tema Desăvârşirea Marii Uniri – Regina Maria.
Vor fi emise 500 de monede din aur şi 50.000 de monede din alamă pentru colecţionare. Cinci milioane de monede din alamă vor intra în circulaţie.

Preţurile de vânzare sunt: 9.550 de lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare; 9,50 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alamă de 50 bani pentru colecţionare.

Monedele din aur, monedele din alamă pentru colecţionare şi monedele de circulaţie, cu tema Desăvârşirea Marii Uniri – Regina Maria, au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din aur şi a monedelor din alamă pentru colecţionare, cu tema Desăvârşirea Marii Uniri – Regina Maria, se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. Pentru rezervarea pieselor numismatice în vederea achiziţionării poate fi folosit un formular de pe site-ul bnr.ro.

Distribuie informația
Alte știri