Boala mâinilor murdare loveste puternic in zona Alesdului. Viceprimarul orasului este unul dintre pacienti

<a href="https://pixabay.com/users/jackmac34/">jackmac34</a> / Pixabay

Aproape 200 de persoane din localităţile bihorene Aleşd şi Ortiteag au ajuns în spital de la inceputul anului după ce au fost diagnosticate cu virusul hepatic A.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, dr Dorel Ţîrţ, primele cazuri au apărut în 18 ianuarie, iar ultimele dateaza de saptamana trecuta, cand in spital a ajuns viceprimarul oraşului Aleşd, Kajántó Pál.

DSP nu a anuntat public despre existenta unei epidemii dar a dispus constituirea unor echipe de medici, epidemiologi, asistenţi şi dezinfectori, care au intervenit direct în locuinţele celor infectaţi
S-au dispus medicilor de familie şi de colectivitate supravegherea contacţilor pe perioada de incubaţie maximă, triajul epidemiologic zilnic în colectivităţile de copii şi dezinfecţia zilnică cu substanţe clorigene, dotarea unităţii şcolare cu materiale de curăţenie şi dezinfectante”, a declarat medicul.

De asemenea, Primăria Aleşd şi cea a comunei Măgeşti, de care aparţine satul Ortiteag, au fost obligate să doteze coloniile de romi cu eurocontainere suficiente, să vidanjeze latrinele şi să ridice deşeurile din zonă cu o periodicitate de cel putin 2 zile.

Buletinele de analiză arată că nu există probleme cu apa potabilă, aceasta este bună de consum”, a mai spus purtătorul de cuvânt al DSP Bihor.

Deocamdata sursa de infecţie este necunoscută. Hepatita A nu se transmite prin aer dar se poate lua prin apa, alimente sau obiecte contaminate, cea mai sigura masura de prevenire fiind spalatul pe maini inainte de masa.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri