Bodea reamintește concertele săptămânii viitoare – VIDEO

Pentru a le reaminti orădenilor de regalul artistic de săptămâna viitoare, vicepreședintele Consiliului Județean, Traian Bodea a făcut o nouă conferință de presă, în care l-a invitat pe Liviu Buțiu, directorul Școlii de Arte Francisc Hubic, să prezinte, pentru a doua oară în această săptămână, programul detaliat a celor trei zile de concerte ce se vor desfășura în Piața Unirii.
După cum se știe, mari nume a muzicii populare șu ușoare românești vor urca pe scena ce va fi amplasată în centrul urbei începând de marți, 13 iunie. Astfel, primul mare concert va fi dedicat muzicii populare și va începe la ora 19:00. Își vor da concursul Mariana Deac, Florica Zaha, Vasile Coca, Florin Mariş Hinsu, grupul „Lioara” coordonat de Antoanela Ferche Buţiu şi orchestra „Rapsodia Bihoreană”, dirijată de Liviu Buţiu. Miercuri, 14 iunie, de la aceeași oră, vor cânta elevi şi profesori ai Şcolii de Arte, Ionuţ Dolănescu, Matilda Pascal-Cojocăriţa, Maria Buză, Monica Davidescu, Vlad Miriţă, trupa Bere Gratis şi Nico. Orădenii vor asista, în timpul programului, la un moment de „dialog” muzical pregătit de orchestra folclorică „Rapsodia Bihoreană” şi trupa Art Band, condusă de Ari Nagy Alexandru. Alexandra Velniciuc şi Aurelian Temişan, prezentatorii celor trei seri speciale, vor încheia acest regal cu concertul de muzică ușoară. Pe scena orădeană vor urca Ozana Barabancea, Horia Moculescu şi „cireașa de pe tort”, trupa Proconsul.

300.000 lei pentru trei concerte și o tabără de creație

Vicepreședintele Traian Bodea susține că dorește ca orădenii să cunoască faptul că activitatea instituțiilor de cultură din oraș este finanțată de către Consiliul Județean, declarându-se (pentru a câta oară??? – n.n.) nemulțumit de lipsa de vizibilitate a rezultatelor muncii artiștilor, acuzând prostul management a celor care conduc destinele acestor instituții. Pentru a arăta implicarea efectivă a CJ, Bodea a precizat că toate acțiunile ce marchează Zilele Liceului de Arte „Francisc Hubic” se ridică la 300.000 de lei, sumă ce a fost prevăzută în bugetul acestei instituții încă de la începutul anului. Liviu Buțiu, directorul interimar al liceului, precizează că această sumă acoperă și cheltuielile cu tabăra de creație, ce se organizează în perioada 11-16 iunie, la Pensiunea „Nicoleta” din Băile Felix, tabără la care vor participa 13 elevi-artiști din 11 județe.

Distribuie informația
Alte știri