Bolojan: ”În multe instituții personalul e supradimensionat. Dacă ocolim problemele de fond, e o chestiune de timp până vom fi puși în situația de a nu putea face restructurări decât cu niște costuri sociale destul de mari”

Ilie Bolojan (PNL), președintele Consiliului Județean (CJ) Bihor, a declarat joi, pentru B1 TV, că în multe instituții personalul e supradimensionat, fapt ce creează mai multe probleme – cheltuieli inutile, risipă de bani publici, neîncredere în autorități, atmosferă proastă în interiorul instituțiilor.

E o realitate că în multe instituții personalul e supradimensionat. Asta înseamnă cheltuieli inutile, risipă, lipsă de încredere în autorități, că cei care lucrează din greu în sectorul privat, constatând că unii oameni din sectorul de stat n-au ce să facă, n-au cum să aibă încredere în stat, înseamnă o atmosferă proastă în interiorul instituțiilor, că oamenii din sectorul public dedicați, care-și fac datoria, și sunt mulți peste tot, sunt băgați în aceeași oală cu oameni care nu fac o treabă bună. Deci e posibil, cred eu, să fie redus personalul, analizând de la caz la caz situația în fiecare instituție.

În plus, sunt câteva lucruri care nu pot fi contestate. Faptul că țara noastră nu are neapărat un număr prea mare de angajați la stat, ci are un număr prea mare de angajați la stat raportat la sectorul privat. Citește mai departe pe b1tv.ro

Distribuie informația
Alte știri