Bolojan: „Tratăm zona centrală ca un mall” – VIDEO

Primarul Ilie Bolojan a anunțat recent că lucrările de reabilitare din interiorul Pasajului Vulturul Negru au avansat, ele urmează să fie finalizate în curând. În prezent, se continuă negocierile cu proprietarii de spații pentru a-și înlocui toți partea de feronerie, geamuri și uși, astfel încât să se contureze un aspect unitar al zonei.
„În urma unei negocieri cu proprietarii de baruri din Pasajul Vulturul Negru, s-a stabilit ca zona să fie spălată, pe cheltuiala acestora, de patru ori pe săptămână. În rest, curățenia va fi asigurată de oraș”, a mai spus primarul. Licitația pentru strada Vasile Alecsandri, în vederea transformării acesteia în zonă pietonală, a fost publicată în SEAP, termenul de depunere fiind 6 iulie. Momentan, se mai lucrează la clădirea situată lângă Vulturul Negru, urmând ca până la sfârșitul lunii să fie date jos schelele.
În ceea ce privește clădirea Primăriei Oradea, urmează să fie demarată o licitație pentru reabilitarea acesteia și transformarea etajului I în zonă de muzeu. Obiectivul principal este ca în anul 2019 cel târziu, toate clădirile de pe Republicii-pietonal, Piața Ferdinand, Piața Unirii să fie reabilitate.
Recent s-a semnat studiul de fezabilitate pentru strada pietronală Aurel Lazăr. Urmează să fie demarate procedurile de licitație, după care în primăvara anului viitor să înceapă lucrările.
Primăria a luat decizia de a extinde și alte spații pietonale pe străzile de pe malul drept al Crișului Repede. Pentru a asigura continuarea circulației pietonale și a bicicletelor pe malul drept s-a luat decizia ca str. Libertății să fie transformată în stradă pietonală, începând de la capătul dinspre centru al Parcului Libertății, pe malul Crișului, până la podul Sf. Ladislau.
Bolojan amenință cu penalități severe proprietarii spaţiilor comerciale goale din centrul urbei. „Conceptul Primăriei Oradea este să trateze zona centrală ca pe un mall, ca pe o zonă care trebuie gândită unitar. De exemplu, este anormal să ai multe spații goale în centrul orașului, pentru că proprietarii acestora nu le pun în valoare. Prin urmare poprietarii de spații care nu le dau în folosință vor fi penalizați. Totodată, dorim să modficăm regulamentele de funcționare a spațiilor din centru şi să impunem un orar obligatoriu, astfel încât și sâmbăta și duminica, când oamenii au timp și doresc să iasă în oraș, să găsească aceste spații deschise”.

Distribuie informația
Alte știri