Bolojan va protesta, alaturi de oradeni, in fata Garzii de Mediu, daca institutia nu scapa de mirosurile din Iosia si Rogerius

Primarul reales al municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a facut astazi inventarul problemelor pe care oradenii i le-au ridicat in campania electorala. Cea mai importanta, pentru cei din cartierele Iosia si Rogerius, este cea a mirosurilor ce vin de la ferma de porci din afara orasului. Problema nu tine de Primarie, sustine edilul, care le-a putut promite oamenilor un singur lucru: le va fi alaturi intr-un eventual protest impotriva Agentiei si Garzii de Mediu.

„Poluarea din cartierul Iosia ii deranjeaza pe oradeni. Este o realitate ca in anumite perioade, mirosul care provine de la ferma de porci ajunge peste Oradea, dar problema nu tine de Primarie. Fac apel catre autoritatile de mediu sa ia masuri: fie retehnologizarea, fie relocarea fermei. Agentia si Garda de Mediu trebuie sa-si faca datoria. In cazul in care nu vor face nimic, voi merge la miting cu oamenii din zona in fata acestor institutii”, a declarat primarul in conferinta de presa de joi.

Oamenii trebuie sa lupte impreuna pentru a obtine un rezultat, ii indeamna Bolojan pe cei afectati:
„Degeaba fac memorii catre Primarie. Daca se duc intr-un numar mai mare, poate ca oamenii de la Mediu isi vor deschide nasul si vor simti si ei mirosurile. Cei de la mediu se fac ca nu simt mirosul, dar ne sanctioneaza pe noi pentru cei cativa stejari din Piata Unirii”, a completat primarul.

URMARESTE LIVETEXT SI VIDEO  TOATE DECLARATIILE PRIMARULUI

Distribuie informația
Alte știri