Boloş: Gata cu declaraţiile vamale tipărite; de astăzi avem un sistem nou de declarare a mărfurilor – Sistemul de export automatizat

Sistemul destinat procesării declaraţiilor vamale de export care presupunea prezentarea documentelor pe hârtie a fost înlocuit de sâmbătă cu unul nou – Sistemul de export automatizat – AES RO, care va permite efectuarea controalelor vamale mai rapid şi eficient, a anunţat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, pe pagina sa de Facebook.

„Gata cu declaraţiile vamale tipărite. Sâmbăta aceasta am petrecut-o alături de conducerea Autorităţii Vamale Române, împreună cu care am făcut o analiză amănunţită a procedurilor vamale, în scopul modernizării acestora.

Obiectivul nostru este să găsim modalităţi de optimizare a proceselor şi să accelerăm trecerea la noile soluţii digitale în domeniu. O noutate importantă este că de astăzi avem un sistem nou de declarare a mărfurilor – Sistemul de export automatizat – AES RO, o soluţie modernă pentru efectuarea controalelor vamale mai rapid şi eficient.

Înlocuim astfel vechiul sistem destinat procesării declaraţiilor vamale de export, care presupunea prezentarea documentelor pe hârtie”, a scris ministrul pe reţeaua de socializare.

Distribuie informația
Alte știri