Bombă de artilerie gasită în Cordău

Miercuri, 14 martie a.c., în jurul orei 17.15, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor a fost solicitat să desfășoare în localitatea Cordău, o operaţiune de asanare a teritoriului de muniția rămasă neexplodată.

Ajunși la locul intervenției, specialiştii pirotehnicieni au procedat la asanarea unei suprafeţe de teren de aproximativ 100 de metri pătraţi şi la identificarea muniției.

Bomba de artilerie, de calibru 120 de milimetri, provenită din cel de-al Doilea Război Mondial, găsită de un cetățean în timpul unei plimbări prin pădurea de pe raza localității, a fost ridicată, transportată și depozitată de pompierii militari, în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii prin explozie controlată.

În scopul prevenirii unor evenimente ce se pot solda cu răniri grave ori cu pierderi de vieţi omeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” recomandă cetăţenilor respectarea măsurilor menite a le proteja viaţa în cazul descoperirii unor muniţii ori elemente de muniţie:

Distribuie informația
Alte știri