Bonificaţii la impozite se mai acordă doar luni, 17 decembrie

Luni, 17 decembrie 2018, este ultima zi în care contribuabilii, persoane fizice, mai pot beneficia de bonificaţii dacă îşi achită taxele pe acest an. Astfel, persoanele fizice care au depus Declarația Unică până la 31 iulie 2018 și își achită integral obligațiile fiscale estimate pentru anul 2018, până la 17 decembrie inclusiv, vor primi o bonificație de 5% din totalul sumei datorate.
În ceea ce priveşte persoanele fizice impuse la normă de venit, care îşi plătesc integral impozitele până la 17 decembrie 2018, vor primi o bonificaţie de 10%.

Totodată, persoanele care primesc decizii de impunere pentru definitivarea impozitului pe venit sau a CAS aferente anilor fiscali precedenți, şi care au ca termen de plată data de 30 iunie 2019, vor beneficia de o bonificație de 10% dacă își achită obligațiile până la 17 decembrie 2018.

Este important de știut că Declarația Unică trebuie completată și depusă de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România şi/sau din străinătate, și de cele care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii. Persoanele care nu realizează venituri și aleg să plătească contribuția de asigurare de sănătate au, de asemenea, obligația de a depune Declarația Unică.


Distribuie informația

Alte știri