Boxele și improvizațiile de lângă blocurile „NATO” din strada Voltaire au fost demolate

Primăria Oradea a demolat, în perioada 17 mai – 21 mai, boxele și improvizațiile de lângă blocurile „NATO” din strada Voltaire, realizate fără forme legale și care prezentau un real pericol pentru izbucnirea unor  incendii, favorizând totodată comerțul ilegal, răspândirea bolilor și a mizeriei.

În zona străzii Voltaire nr. 2, în proximitatea blocurilor de locuit (blocurile NATO), erau amplasate construcții care au fost inițial magazii de lemne aferente locuințelor sociale, însă în timp acestea au fost transformate de către utilizatori, fără forme legale, în improvizații cu destinația de magazine/ locuințe/ garaje, toate acestea fiind realizate pe un teren ce aparține Municipiului Oradea. În decursul timpului, locația a devenit una rău famată, prin activitățile ilegale desfășurate aici.

Astfel, prin transformările realizate asupra magaziilor de lemne s-au format locuințe improvizate în care au locuit, în condiții greu de imaginat, tot felul de persoane. De asemenea, unele magazii destinate depozitării lemnelor au fost transformate în puncte de vânzare ale unor produse ilegale de tipul tutunului, băuturilor alcoolice și a unor substanțe interzise.

Primăria municipiului Oradea a fost sesizată în ultima parte a anului 2020 de Inspecția de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al Județului Bihor despre situația cu potențial de risc din vecinătatea blocurilor de locuit din str. Voltaire. Mai exact, Primăria a fost sesizată despre situația construcțiilor improvizate din materiale ușor inflamabile, care nu respectă măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, respectiv de faptul că nu sunt asigurate distanțele de siguranță între acestea, iar depozitarea de materiale combustibile pot favoriza dezvoltarea și propagarea unor eventuale incendii.

Semnale despre neconformitățile din această zonă, respectiv despre problemele de igienă au fost transmise și de către Direcția de Sănătate Publică a județului Bihor

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri