Bronz dublu la Campionatul Naţional, pentru tinerii arcaşi orădeni. Comunicat

Campionatul Naţional de tir cu arcul pentru copii şi cadeţi a atras la linia de tragere aproape 100 de sportivi din toată ţara, la diviziile de arc olimpic şi arc compound. Clubul Sportiv Redpoint Oradea a deplasat la concurs o echipă de trei fete (Vivien Bălteanu, Teodora Vari şi Bernadett Haragos) care au reuşit să obţină rezultate foarte bune.

Dacă la copile compound Bernadett Haragos, cea mai nouă membră a echipei Redpoint, a obţinut medalia de bronz (după numai o lună de pregătire), în schimb cadetele au reuşit nişte rezultate excelente. Astfel, după prima rundă de calificări, Vivien Bălteanu conducea detaşat plutonul, urmată de sportive de la Bacău, Iaşi şi Bucureşti. În final, după prima zi de calificări, sportivele din Oradea se situau pe locul 3 (Bălteanu) şi pe 5 (Vari). În etapa de eliminatorii Teodora Vari a fost întrecută cu numai 6 puncte de Ştefana Albu (Iaşi), iar Vivien Bălteanu a trecut în semifinale, fiind învinsă la numai 3 puncte diferenţă, pe fondul unei erori personale. În finale, Vivien Bălteanu a obţinut medalia de bronz, cu un scor egal cu cel obţinut de concurentele pentru aur şi argint, ceea ce demonstreaza valoarea reală a sportivei orădene. La concursurile de sală distanţa este de 18 metri pentru toate diviziile şi categoriile, doar ţintele diferă în funcţie de vârstă.

Deplasarea la acest Campionat Naţional a fost posibilă şi datorită sprijinului acordat de Consiliul Judeţean Bihor, Rivolto Cons, Darer, Turism Felix SA, Vitrerom, Decathlon, Liceul Sanitar şi Liceul Sportiv, susţinători constanţi ai performanţei şi educaţiei. Acesta a fost ultimul concurs de sală, din aprilie arcaşii de la C.S. Redpoint urmând să înceapă antrenamentele outdoor pentru competiţiile de aer liber, la care distanţele de tragere sunt între 30 şi 70 de metri.

Distribuie informația
Alte știri