Bugetarii vor avea două minivacanţe de Crăciun şi Revelion, de câte cinci zile

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat joi, 13 decembrie, la începutul şedinţei de Guvern, că bugetarii vor avea zile libere şi 24 şi 31 decembrie, ceea ce înseamnă câte o minivacanţă de 5 zile pentru Crăciun şi Revelion.

În acest fel, bugetarii pot lega liberele din week-end cu cele două care sunt declarate libere de către Guvern de Crăciun şi Revelion, 24 şi 31 decembrie. Prin urmare, perioada de vacanţă va fi între 22 şi 26 decembrie şi o alta între 29 decembrie şi 2 ianuarie.


Pentru salariaţii a căror activitate nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii, cum ar fi unitatiile sanitare sau cele de alimentaţie publică, angajatorul este obligat să compenseze cu zile libere în următoarele 30 de zile. În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, salariaţii beneficiază, pentru muncă prestată în zilele de sărbătoare legală, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.


Distribuie informația
Alte știri