Bugetul CJ Bihor a fost votat…din greseala liberalului Cornel Borza

Daca in debutul sedintei alesilor bihoreni, liberalii, prin vocea consilierului Ionel Avrigeanu au declarat raspicat ca nu vor vota bugetrul si vor veni cu varianta lor, propunand o sedinta extraordinara saptamana viitoare, rezultatul votului a surprins intreaga asistenta.

Au fost 18 pentru si 16 impotriva.Liberalul Cornel Borza a stricat meciul colegilor sai votand bugetul CJ Bihor. In aceste conditii administratia PSD-UDMR-ALDE va putea functiona normal si toti angajatii isi vor primi banii.

Cum s-a ajuns aici

La paritate perfecta in Consiliul Judetean, 17-17, Puterea si Opozitia s-au acuzat reciproc in ultimele zile pentru lipsa bugetului, chiar daca au trecut 5 luni de la inceputul anului.
Vicepresedintele administratiei judetene, Ioan Mang a declarat ieri ca “Banii din Consiliul Judetean Bihor se impart de catre consilierii alesi si nu la sediul PNL de presedintele partidului”. La fel ca si seful institutiei, Pasztor Sandor, Mang sustine ca liderul PNL Bihor, “Ilie Bolojan nu a fost nici CORECT si nici Cinstit in afirmatiile facute in conferinta de presa de luni” Potrivit primarului, alocările către orașe au fost făcute discreționar, cele conduse de primari PSD-UDMR-ALDE primind de 7-8 ori mai mulți bani.

PNL Bihor a făcut propunerea pentru ca aceste sume să se repartizeze în procent de 75% către primarii din județ indiferent de culoarea politică iar 25% din sumă să poată fi repartizată de conducerea CJ Bihor în funcție de priorități. Liberalii au conditionat votarea bugetului de impartirea banilor catre primarii.

In schimb, conducerea CJ spune ca administratiile conduse de liberali au primit 7 milioane de lei, peste 20% din total, iar unii nu au solicitat deloc fonduri. La randul lor, sefii CJ se plang ca au fost purtati prin tribunale de catre alesii judeteni din PNL, fapt fara precedent in Romania.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri