Bugetul Consiliului Judetean Bihor a fost aprobat

Cu votul reprezentantilor din coalitia PSD-UDMR-ALDE dar si a unui ales liberal, bugetul Consiliului Judetean Bihor a fost aprobat. Se ridica la peste 480 de milioane de lei, cu 11,8% mai mult ca anul trecut.

Peste un sfert din aceasta suma va merge spre investitii. Mai exact 167 de milioane de lei. Din aceasta suma, 46 milioane de lei reprezintă transferuri financiare catre Agentia de Dezvoltare Durabila, prin care administratia bihoreana va finanta constructia de bazine didactice de inot si autogari in judet, 5 la numar.

Vor fi directionati bani si pentru Drumul Apusenilor dar si pentru drumurile judetene. De asemenea se vor aloca circa 16,7 milioane de lei Aeroportului Oradea, pentru finalizarea noului terminal si pentru racordarea la DN 79.

Si in cultura se va investi. Se vor directiona bani pentru amenajari interioare la Muzeul Tarii Crisurilor dar si pentru o noua scena a Teatrului de Stat din Oradea. Administratia judeteana mai promite ca in 2019 vor realiza 100 de km de covor asfaltic.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri