Bugetul municipiului Oradea a fost rectificat. Bani mai putini pentru reabilitarea fatadelor si asfaltari. Lucrarile din fonduri europene vor continua in acelasi ritm

Consiliul Local a votat, luni, rectificarea bugetului municipiului Oradea in contextul in care veniturile orasului au scazut foarte mult din cauza blocajului economic determinat de restrictile impuse de coronavirus. Dupa sedinta Consiliului Local, Ilie Bolojan a explicat, pe Facebook, noile coordonate bugetare.

Ca mai mare parte din veniturile orasului provin din impozitle pe salarii. In martie, avand peste 10 mii de oradeni in somaj tehnic iar in aprilie 20 de mii, veniturile incasate de administratia locala s-au diminuat substantial. Cel putin 3 milioane de euro vom incasa mai putin, in acest an, din impozitele pe salarii, fata de suma de 50 milioane de euro prognozata initial, a declarat Bolojan.

Veniturie Primariei vor fi influentate negativ si de sumele mai mici incasate din taxele si amenzile de parcare dar si din impozitele pe proprietate. Autoritatile au facut o estimare care arata ca 2020 va aduce incasari bugetare mai mici cu 9 milioane de euro

Aceste reduceri de cheltuieli vor avea impact asupra investitiilor, a precizat primarul.

Se va reduce programul de reabilitare a fatadelor. De asemenea unele lucrari de asfaltare a strazilor din artiere noi se vor amana pentru 2021. De asemenea, la finalul anului vom amana anumite plati pt anul viitor.

In schimb, toate proiectele europene vor avea asigurata contributia locala de finantare asa ca santierele din oras vor continua dar nu vor fi deschise altele noi.

Distribuie informația
Alte știri