“Bunul samaritean din Bihor”, Viorel Pașca și actrița Ioana Cristina Gajdo, premiaţi la Gala Voluntarilor din Domeniul Asistenţei Sociale

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea a organizat a VIII-a ediţie a Galei Voluntarilor din Domeniul Asistenţei Sociale. Evenimentul s-a desfășurat, cu sprijinul partenerilor, în eleganta sală de evenimente a Hotelului Ramada Oradea.

La eveniment au participat peste 100 de persoane, voluntari care prin activitatea lor sprijină orădenii aflaţi în nevoie, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale şi ai instituţiilor publice care îşi desfăşoară activitatea în municipiul Oradea.

Au fost acordate 14 premii celor mai buni voluntari din cadrul tot atâtor asociații și fundații care s-au înscris în competiție, astfel: de la Asociaţia Noua Acropolă Oradea  – dna Andreea Neacșu,  Asociaţia S.O.S Autism – tânărul Covaci Alexandru Narcis, Fundaţia Hospice Emanuel – tânărul Titus Curpaș – student, de la Asociaţia Amia Suflet de Copil – Luca Rătan – elev de 16 ani care își dedică o mare parte din timpul său pentru a da meditații copiilor abuzați sau neglijați, Asociația Down Oradea – România – dna Mirela Ștef – profesor de educație fizică/kinetoterapie la Universitatea Oradea, care din anul 2011 participă la activități sportive și susține tinerii asociației, cel mai bun voluntar în acest an al Fundaţiei de Scleroză Multiplă – dna Mariana Blaga, Asociaţia Caritas Catolica – dna Kîmpan Ecaterina în vârstă de 83 de ani,  un suflet tânăr, plină de energie și optimism, Fundaţia Est Europa – dna Emilia Muț, Asociaţia Viaţă cu Autism, cel mai bun voluntar în anul 2019 este dna Duică Sorina, voluntarul anului 2019 al Federației Comunităților Evreiești din România Oradea a fost desemnată dna Cosmina Dudu, Asociația Filantropia Oradea – dl Iulian Stan, dl Meszaros Szabolcs – profesor de geografie – cel mai bun voluntar al Asociației pro Christo et Eclesia, Asociația de Tineret Mereu Împreună – dna Andreea Pontoș- asistent social și Fundației Neagu Elena și Dovin Coffe pentru sprijinul acordat în dotarea cu echipamente de joacă pentru exterior pentru două creșe.

De asemenea au fost premiați voluntarii activi ai Direcției de Asistență Socială Oradea în anul 2019:

Dl Vinter Nicolae și dna Demian Codrina Anamaria, voluntari în cadrul programului ”O șansă în plus” pentru devotamentul și răbdarea de care au dat dovadă în meditațiile acordate copiilor înscriși în acest program.

Administratorul Companiei teatrale „ Comoara cu poveşti Oradea -Trendart Company”, trupă care, an de an a fost alături de copiii din Centrul de Îngrijire de Zi, precum şi de cei ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, oferindu-le gratuit spectacole de neuitat –  tânărul voluntar, vesel și sociabil Eric Christian Aron.

Dna Ioana Cristina Gajdo, renumita actriță a Teatrului Regina Maria care le-a împărtășit asistenților personali propriile experienţe, încurajându-i să vadă viaţa dintr-o perspectivă pozitivă.

Personaj de poveste şi clovnul îndrăgit al copiilor din comunitate, voluntar al instituției noastre de peste15 ani, Igor Lungu aduce ori de câte ori este invitat, zâmbete şi bucurie  copiilor mai puţin norocoşi.

“Bunul samaritean din Bihor”, așa cum este cunoscut în comunitatea noastră, dar și în țară, dl Viorel Pașca este “îngerul celor oropsiți”, acordând sprijinul lui necondiționat celor în nevoie.

Alina Tărău, Bianca Diana Popa și Andreea Chișe sunt tinerele reprezentante ale folclorului bihorean (Trupa lui Radu Moș), care în fiecare an ne încântă cu cântece tradiționale din zona Bihorului la Ziua Internațională a Vârstnicilor. 

Psiholog Simona Hinţ voluntar pentru copiii din creşă, prin programul derulat în colaborare cu DASO –  în vederea depistării întârzierilor de limbaj şi a elementelor de autism precum și specialist în cadrul Programului ”Școala părinților”.

Cel mai bun voluntar al DGASPC Bihor, în anul 2019 este dna Silaghi Debora Sidonia – voluntar în cadrul Centrului de Zi de recuperare pentru copii cu dizabilități Oradea unde realizează terapii prin stimulare senzorială.

Cel mai bun voluntar al Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare Oradea – Smurd în anul 2019, este dșoara Mihuț Andreea Mariana – 19 ani care a efectuat în anul 2019 peste 300 de ore de voluntariat și a participat la 36 de intervenții.

Să fii voluntar activ la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bihor înseamnă disciplină, dăruire, muncă, respect şi spirit de echipă,  astfel dșoara Denisa Cherecheș a fost desemnată voluntarul anului 2019.

De asemenea, au fost acordate premii pentru întregul sprijinul acordat în desfășurarea activităților de creație, îndemânare și nu numai, din centrele sociale multifuncționale din cartiere dnei profesor Ecaterina Grecu și nu în ultimul rând, dnei Miorița Săteanu: ” Azi ne arătăm aprecierea și îi mulțumim dnei Săteanu care activează ca voluntar, ajutând comunitatea prin organizarea şi coordonarea unor activităţii sociale, culturale şi civice, determinată de crezul “Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi ”, a precizat Arina Moș, directorul executiv al DASO.

Alte știri