Bursa Generala a locurilor de munca din Bihor a fost un succes

Oferta de 2.100 de locuri de muncă vacante a fost cea mai bogată din ultimii ani. La nivel naţional, Oradea s-a situat pe locul al II-lea după Bucuresti, în ceea ce priveste numarul de job-uri disponibile. În cadrul evenimentului, bihorenii au susţinut 2.300 de interviuri în vederea angajării iar un numar de 700 de CV-uri au fost reţinute în vederea unori interviuri ulterioare, sau chiar a angajării.

Rezultatele evenimentului sunt remarcabile , dar seful AJOFM Bihor, organizatorul Bursei trage un semnal de alarma.„Este îngrijorător că doar 10% din oferte se adresează oamenilor cu studii superioare. Domeniile în care se fac cele mai multe angajări sunt tehnic şi tehnologic. Studiile cerute sunt medii. Meseriaş este cuvântul cheie”, sustine Bekesi Csaba. In acest context , el spune ca este nevoie de o abordare ştiinţifică, de proiecte pe termen lung, în care să fie implicate şcolile, liceele şi Universitatea, pentru a pregăti oamenii potriviţi pentru piaţa muncii.

Ca o noutate, la evenimentul din acest an a fost prezent, în calitate de partener instituţional, ITM Bihor, care a oferit informații complete și corecte privind relațiile și securitatea în muncă atât persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, cât și companiilor prezente.

Foto:crisana.ro

Alte știri