BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ ÎN AGRICULTURĂ DIN CADRUL PROIECTULUI ALTERAGRI – COD ROHU426 ”SPRIJINIREA ECONOMIEI LOCALE PRIN ÎNCURAJAREA UTILIZĂRII ALTERNATIVE A PRODUSELOR AGRICOLE”

Azi, în incinta Căminului Cultural din localitatea Sălard, județul Bihor, a avut loc Bursa locurilor de muncă în agricultură, dedicată absolvenților de la instituțiile de învățământ cu profil agricol din județ și persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Evenimentul a fost organizat de Direcția pentru Agricultură Județeană Bihor în cadrul proiectului ALTERAGRI – cod ROHU426 – ”Sprijinirea economiei locale prin încurajarea utilizării alternative a produselor agricole”.

Peste 300 de persoane au vizitat standurile celor 12 mari angajatori, care au oferit peste 100 de locuri de muncă disponibile în domeniul agricol și al industriei alimentare. Toți vizitatorii au primit consiliere de specialitate din partea reprezentanților AJOFM Bihor, prezenți la eveniment.

Lider de proiect este Direcția pentru Agricultură Județeană Bihor, iar parteneri sunt Asociația ”Transilvania Technology Transfer” – ATT, Oficiul de Studii Pedologice și Agrochimice Bihor – OSPA, respectiv Fundația de Interes Public ”Știință pentru mediu” Tudomány a Kőrnyezetünkert Kőzhasynú Alapitvány din Debrecen, Ungaria – TUDKA.

Perioada de implementare a proiectului este 1 mai 2021 – 30 aprilie 2023.

Bugetul total al proiectului este 1.697.320,00 euro (din care 1.427.422 euro din FEDR și 251.898 euro din cofinanțare națională).

Obiectivul general al proiectului este revitalizarea și sprijinirea viabilității economice a profesiilor și tehnologiilor agricole tradiționale din regiunea Programului – cum ar fi cânepa în Ungaria, respectiv lâna și alte plante tehnice în România.

În cadrul proiectului, OSPA va reabilita o clădire în care va funcționa Centrul de Instruire în Agricultură, TUDKA va construi un Centru de Informare Alternativă în Mediu și Agricultură în Ungaria, respectiv va organiza cursuri în utilizarea de cânepă ca și material de construcție (beton de cânepă, împletirea funiilor de cânepă, etc.), ATT va lansa o platformă digitală de e-learning, iar Direcția pentru Agricultură Județeană Bihor va organiza instruiri în producția și prelucrarea plantelor tehnice (in, cânepă, etc.), respectiv colectarea și prelucrarea lânii. Toți partenerii vor organiza evenimente de promovare a tehnologiilor moderne în agricultură.

Proiectul ALTERAGRI – cod ROHU426 – ”Sprijinirea economiei locale prin încurajarea utilizării alternative a produselor agricole” este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria.

Parteneriat pentru un viitor mai bun / www/interreg-rohu.eu

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.

Distribuie informația
Alte știri