Burse de câte 2.000 de lei pentru 20 de elevi din Bihor

Asociația Pro Bambini din Oradea a lansat o nouă ediție a programului de burse pentru elevii silitori. Evenimentul a fost găzduit de Inspectoratul Școlar Județean Bihor, cu care ONG-ul orădean colaborează din anul 2009.

Dezvoltarea unui copil este influenţată de trei factori: familie, şcoală şi societate, a spus șeful IȘJ Bihor.

„Mă bucur foarte mult când reuşim să punem la aceeaşi masă copilul – familia – școala. Cred că este esențial ca trio-ul acesta, format din copii, din părinți și din cadre didactice, să funcționeze cât mai bine pentru o educație de calitate pe care să o primească elevii de-a lungul perioadelor de studii. De asemenea, mai există un trio la care eu țin foarte mult și care-mi doresc să crească în intensitatea legăturilor. Și aici mă refer la familie, la școală și la societate, pentru că sunt factorii care dezvoltă un copil în ziua de azi…Prin urmare, felicit toți reprezentanții Asociației Pro Bambini. Nu pot decât să apreciez implicarea de orice natură, în situația de azi: și de natură financiară a celor care au sprijinit această acțiune. Și cu siguranță că sprijinul care vine astăzi prin această bursă de studiu se va reflecta în activitatea educațională a voastră, dragi copii, la școală. Vă felicit că beneficiați de aceste burse”, a spus inspectorul școlar general Horea Abrudan, șeful Inspectoratului Școlar Județean Bihor, într-o conferință prilejuită de semnarea contractelor cu bursierii.

Președinta Asociației Pro Bambini, Crina Dobocan, a precizat că elevii au fost nominalizați de unitățile de învățământ pentru a beneficia de aceste burse.

„Am luat legătura cu școlile cu care avem cea mai strânsă colaborare, care ne-au recomandat câte un elev cu rezultatele școlare și extrașcolare bune care să primească pentru acest an școlar o bursă de studiu în valoare de 2.000 de lei”, a spus Dobocan.

ONG-ul deține banii necesari, cei 40.000 de lei, din evenimentele caritabile pe care le organizează și din sponsorizări. În acest an, programului i s-au alăturat Asociația Selina, Benvenuti și Asociația Crișana 6.

Director executiv al Asociației Pro Bambini din Oradea, prof. Valeria Bunica, a fost cea care a coordonat ediția 2024 a programului de burse de studiu. Aceasta le-a spus elevilor prezenți că aceste burse sunt o răsplată a eforturilor lor la școală și în afara școlii.

Începând din 2009, asociația oferă anual burse de studiu pentru elevii din Bihor. În plus, la început de an școlar, cumpără ghiozdane echipate pentru copiii din familii nevoiașe, iar în preajma sărbătorilor oferă pachete cu alimente, îmbrăcăminte și încălțăminte celor cu venituri modeste.

Distribuie informația
Alte știri