Burse de studiu în Marea Britanie pentru elevii de clasa a X-a

Asociația “Ține de Noi” împreună cu Conferința Directorilor din Marea Britanie (Headmasters’ and Headmistress’ Conference), o entitate ce reunește peste 100 din cele mai performante școli din Marea Britanie, anunță lansarea unui concurs pentru obținerea unui număr de burse de prestigiu în Marea Britanie pentru elevii de clasa a X a, care își doresc să petreacă ultimii doi ani din ciclul preuniversitar de învățământ, echivalentul claselor a XI a, respectiv a XII a, în Marea Britanie.

Marea majoritate a burselor acoperă în totalitate costurile, însă există și burse parțiale, care acoperă între 50% – 70% din costuri. În anii trecuți peste 100 de elevi români au petrecut câte un an sau doi în această bursă, ajungând apoi studenți la facultăți eminente, precum: Oxford, Cambridge, London School of Economics.

Criterii de eligibilitate:
să fie inscriși într-o formă de învățământ de nivel liceal, fiind în prezent (anul școlar – 2017-2018) în clasa a X-a;
să nu ocupe, la momentul înscrierii, un loc într-o școală din Marea Britanie;
venitul părinților (brut, combinat) pe anul 2017 să nu depășească echivalentul în lei a 30.000 lire;
vârsta elevului trebuie să fie, la 1 septembrie 2018, între 16 ani și 17 ani si 6 luni – nu pot aplica decât elevii care, la data menționată, nu depășesc vârsta maximă admisă. Data nașterii aplicantului ar trebui să se încadreze între 01.02.2001 și 01.09.2002.

Transmiterea documentelor se va face inițial în format electronic la adresa: burse@tinedenoi.ro, urmând ca, într-o etapă viitoare, după selecția preliminară, elevii acceptați pentru concursul final să transmită și fizic documentele la o adresă indicată ulterior. Deadline aplicații electronice: 1 decembrie 2017.

Toate materialele pentru depunerea dosarului, precum și toate detaliile privind acest program se găsesc pe:
https://drive.google.com/file/d/0B44Ldg7s3y3cRmJweFpnaXBmVTQ/view?usp=sharing (format PDF)
https://drive.google.com/open?id=0B44Ldg7s3y3cRXktN21uMWdaZWs (format WORD – .docx)
sau

Burse Academice


Prezentare video a programului: https://www.youtube.com/watch?v=iP5bS4PJCk4

Distribuie informația
Alte știri