Ca la Barça, Ajax si Machester United/ Academia FC Bihor și-a luat psiholog sportiv

FC Bihor a început colaborarea cu Claudiu-Cristian Damian, un psiholog dedicat performanței sportive, care va oferi suport și îndrumare pentru dezvoltarea aspectelor mentale și emoționale ale jucătorilor, a anunțat clubul orădean pe Facebook

Planul nostru ambițios este de a transforma Academia FC Bihor într-o forță la nivel local, regional și național. Investim în dezvoltarea tinerelor talente, oferindu-le oportunități de creștere într-un mediu profesional, pentru a-și atinge potențialul maxim. Acest lucru presupune, pe lângă dezvoltarea abilităților tehnice și sportive, și dezvoltarea mentalității și a aspectelor mentale ale tinerilor jucători, spun reprezentanții clubului.

Cele mai prestigioase academii de fotbal, cum ar fi La Masia (Barcelona), Ajax, Manchester United şi nu numai, au adoptat deja aceste principii care și-au demonstrat utilitatea, iar jucători celebri precum Cristiano Ronaldo sau foștii căpitani ai celor două echipe din Manchester, Rio Ferdinand și Vincent Kompany, au subliniat frecvent importanța pregătirii mentale și a rezilienței în obținerea succesului pe terenul de fotbal.

Iată de ce este importantă și latura psihică:

Performanța în fotbal nu se limitează doar la aspectele tehnice și fizice ale jocului. Aspectele mentale, cum ar fi concentrarea, încrederea în sine, reziliența, gestionarea emoțiilor și luarea deciziilor sub presiune, joacă un rol crucial în succesul unui sportiv. Dezvoltarea unei mentalități puternice și a aspectelor mentale adecvate poate face diferența între un jucător bun și unul excepțional. Prin urmare, investiția în dezvoltarea acestor abilități mentale este esențială tinerilor pentru a face față provocărilor și pentru a performa la cel mai înalt nivel.

FC Bihor îi urează bun venit lui Claudiu și mult succes!

Distribuie informația
Alte știri