„Ca-n cer”/ O nouă întâlnire de educație terapeutică a pacientului oncologic și aparținătorilor săi

Proiectul  de educație terapeutică a pacientului oncologic și aparținătorilor săi „Ca-n cer”, demarat de doctorul Silviu Corbu prin Asociația Educație pentru Sănătate, împreună cu Centrul Oncologic MedEuropa și Clinica Lavinia Davidescu, continuă.

Evenimentul căruia i se alătură și Asociația Cultură în Mișcare va avea loc miercuri, 2 noiembrie, de la ora 18, la Centrul MedEuropa din Oradea, strada Constantin Brâncoveanu, nr.59.

„Tratamentele oncologice cu intenție curativă versus paliativă”, este tema aleasă. Medicii prezenți vor insista pe echilibrul între beneficiile aduse și potențialele efecte secundare. Se va vorbi despre tratamentul optim al pacientului, individualizat, dar cu respectarea protocoalelor și standardelor naționale și internaționale.

Despre serviciile oferite gratuit de Clinica MedEuropa vorbesc în materialul de mai jos, trei doctori dedicați, implicați și în proiectul „Ca-n cer”, Teodora Flonta, Lorena Florea și Silviu Corbu.

Tratamentele paliative vin să completeze tratamentele curative încă de la diagnosticare, importanța lor crescând semnificativ în caz de progresie a bolii. Doctorul Lucia Crețu va vorbi miercuri depre primul ambulatoriu de îngrijiri paliative deschis în cadrul Clinicii Lavinia Davidescu.

Filmele din seria ciclul „Life before Death”vor completa tabloul serviciilor acordate pacientului oncologic.

Distribuie informația
Alte știri