Ca-n codru. Doi braconieri din Rosia au fost retinuti dupa ce au impuscat doi consateni, cu arme detinute ilegal

Miercuri, 16 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au dispus reţinerea pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a unui bărbat de 38 de ani, din comuna Roşia, județul Bihor, bănuit de comiterea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor (uz de armă letală fără drept), vătămare corporală din culpă şi braconaj cinegetic.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase îl bănuiesc pe acesta că, la 6 octombrie a.c., pe fondul de vânătoare Luncasprie, în timp ce se afla la vânătoare în mod ilegal, fără a fi înscris în vreo autorizaţie de vânătoare şi fără a fi însoţit de paznicul de vânătoare al fondului repectiv, ar fi rănit prin împuşcare doi bărbați de 23 și 42 de ani, ambii din comuna Roșia, provocându-le diverse leziuni.

Joi, 17 noiembrie a.c., cel în cauză a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuș, fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

De asemenea, joi, 17 noiembrie a.c., în urma continuării cercetărilor, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au dispus reţinerea pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a bărbatului de 23 de ani, din comuna bihoreană Roșia, bănuit de comiterea infracţiunii de braconaj cinegetic.

Polițiștii bihoreni îl bănuiesc pe acesta că, la 6 octombrie a.c., pe același fond de vânătoare, ar fi participat la vânătoare în mod ilegal, fără a fi înscris în vreo autorizaţie de vânătoare şi fără a fi însoţit de paznicul de vânătoare al fondului repectiv, împrejurare în care a fost accidentat prin împuşcare de bărbatul de 38 de ani din comuna Roșia, reținut miercuri de polițiștii bihoreni.

Ambele arme letale, deținute legal de cei doi, au fost ridicate de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase, în vederea efectuării cercetărilor.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză.

Distribuie informația
Alte știri