Cadrele didactice cu vechime mai mică de un an vor primi vouchere de vacanță

După ce săptămâna trecută, scandalul voucherelor de vacanță ce se distribuie în sistemul de învățământ a luat proporții, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Simion Hăncescu, a anunțat că soluția propusă de sindicat, “pentru a ieși din impasul cu voucherele, de a se acorda suma de 1.450 lei, indiferent dacă salariaţii au lucrat un an sau mai puțin, în intervalul 1 iulie 2017-30 noiembrie 2018, a fost acceptată de Guvernul României”.

Potrivit acestuia, modificarea Ordinului 3560/2018 a fost transmisă Monitorului Oficial.
Noile prevederi stabilesc că, “pentru perioada 1 iulie 2017-30 noiembrie 2018 se acordă vouchere de vacanță, în cuantum de 1.450 de lei/salariat, în limita sumelor prevăzute de buget, alocate cu această destinație, indiferente de durata contractului individual de muncă / raportului de serviciu și/sau timpului de muncă”, conform magazinsalajean.ro.

Pentru salariații care au contractele individuale de muncă suspendate la data acordării voucherelor (aici fiind incluși și cei aflați în concediu de creștere a copilului, de exemplu), aceștia pot beneficia de tichete numai dacă, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a ordinului, depun la unitatea de învățământ / instituția la care lucrează, o cerere în acest sens, respectiv dovada achitării impozitului aferent prin virament bancar în contul unității.

Foto: a1.ro

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri