Cafea, ceai cald și recomandări, oferite de polițiștii bihoreni șoferilor care se întorc acasă, de Crăciun

Marți, 19 decembrie a.c., începând cu ora 12.00, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, alături de polițiști de frontieră din cadrul I.T.P.F. Oradea, de jandarmi bihoreni, dar și de reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bihor  au derulat o nouă acțiune preventivă în trafic, pentru a preveni victimizarea cetățenilor prin accidente rutiere produse în perioada sărbătorilor de iarnă și pentru prevenirea victimizării prin diferite tipuri de infracțiuni, specifice acestui sezon.

Astfel, polițiștii rutieri bihoreni au oprit în trafic autoturismele care au intrat în țară dinspre P.T.F. Borș, pe Șoseaua Borșului, înainte de intrarea în municipiul Oradea și i-au servit pe conducătorii auto și pe pasagerii acestora cu ceai cald și cu cafea, din pahare inscripționate cu mesaje preventive, oferindu-le astfel prilejul de a se revigora, înainte de a-și continua călătoria.

Totodată, polițiștii de prevenire bihoreni au discutat cu conducătorii auto și cu pasagerii autovehiculelor oprite despre măsurile de siguranță pe care trebuie să le aibă în vedere atunci când pornesc la drum, despre ce trebuie să facă pentru a preveni furturile din locuințe, din autoturisme, înșelăciunile, le-au transmis să își protejeze bunurile personale, să nu le lase nesupravegheate în autoturisme, să aibă grijă la cunoștințele ocazionale, pentru a nu fi victimizați, dar și despre regimul utilizării obiectelor pirotehnice și despre riscurile la care se expun dacă nu respectă prevederile legale.

Polițiștii de prevenire bihoreni le-au oferit conducătorilor auto recomandări preventive utile cu privire la conducerea pe timp de noapte și la conducerea preventivă, pentru a preveni implicarea acestora în accidente rutiere.

În ce privește prevenirea victimizării prin accidente rutiere, polițiștii rutieri și de prevenire bihoreni au vizat, în cadrul acțiunii preventive, și conducătorii auto care au condus mii de kilometri pentru a ajunge în țară pe perioada premergătoare sărbătorii Crăciunului, categorie expusă victimizării prin accidente rutiere produse pe fondul oboselii la volan.

De asemenea, în cadrul acțiunii, conducătorii auto opriți în trafic au fost informați de polițiști despre faptul că, un conducător auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Acțiunile polițiștilor bihoreni și ale partenerilor de program preventiv continuă joi, 21 decembrie a.c., începând cu ora 15.00.

Distribuie informația
Alte știri