Calatoria cu trenul pana la mare dureaza cel putin 17 ore din Oradea. Ministrul tranporturilor spune ca e un lux.

„Recomandam romanilor sa aleaga mijlocul de transport care li se potriveste cel mai bine. Este normal sa fie mai mare biletul de tren, in toate tarile civilizate este la fel. Trenul este un lux si oamenii platesc mai mult ca sa il aiba”, a spus, luni, ministrul transporturilor.

Luxul descris de ministru ne e resimtit insa si de pasagerii din Bihor. Teoretic o călătorie cu trenul pe ruta Oradea – Constanţa dureaza 17 ore, ENORM, spun oamenii, dar chiar si asa, in practica nu e zi în care trenul sa nu aiba întâziere. Si vorbim de multe ore nu minute.
Bihorenii stiu asta dar se resemneaza. Se inarmeaza de fiecare data cu multa rabdare, suporta caldura excesiva iar de confort nici nu poate fi vorba. Si asta doar pentru ca exista legatura directa, cu “Mangalianul” .

Trenul InterRegio 1932 pleacă din Oradea la ora 18:00 şi ajunge la Constanţa la ora 11:04.
Similarului lui, trenul IR 1931, pleacă din Constanţa la ora 17:45 şi ajunge la Oradea la ora 9:30.
Cei care aleg această variantă de a ajunge pe litoralul românesc trebuie să ştie că pot beneficia de diferite reduceri de tarife la achiziţionarea biletelor. Spre exemplu, pentru achiziţia biletului dus – întors se acordă o redecere de 10%, iar la cumpărarea cu anticipaţie se beneficiază de o reducere cuprinsă între 10% şi 25% din tariful de transport, în funcţie de numărul de zile anticipate.

Distribuie informația
Alte știri