„Călătorii în jurul lumii”, expoziție de artă fotografică din Pakistan, la Muzeul Orașului Oradea

Galeria Euro Foto Art, Centru Expozițional FIAP Oradea – România, din cadrul Muzeului Țării Crișurilor – Complex Muzeal, secția Muzeul Orașului Oradea a găzduit joi după masă vernisajul expoziției de artă fotografică de excepție numărul 610. La eveniment au participat un mare grup de iubitori ai fotografiei.

Publicul a fost salutat de către șeful secției Muzeul Orașului Oradea dr. Ioan Ciorba, care a apreciat inițiativa organizării a zecilor de expoziții vernisate de-a lungul anilor în acest spațiu deosebit și în mod special al acestei expoziții de excepție care invită pe toți vizitatori la o ”călătorie vizuală în jurul lumii”.

De asemenea a mulțumit echipei, care a pregătit această expoziție pentru efortul depus, domnului  Thurzó Sándor József  pentru ”bijuteriile muzicale interpretate” și a invitat pe artiști fotografi din Pakistan să viziteze să fotografieze Oradea și județul Bihor.

Președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”  (AIEFA), artistul fotograf Ștefan Tóth István AFIAP, ESFIAP a prezentat colaborarea deosebită existentă dintre atiștii fotografi din România, care a început în urmă cu un sfert de veac, la data de 15 aprilie 1997, odată cu vernisarea în Galeria Națională de Artă din Islamabad al expoziției intitulată ”Pași în lumină” alcătuită din lucrările membrilor Clubului Fotogarfic ”Nufărul” din Oradea (CFNO). Expoziția a fost organizată de Consiliul Naţional al Artelor din Pakistan și Pakistan Salon Group (PSG) sub patronajului Ambasadei României în Pakistan.

Momentele muzicale ale vernisajului au fost oferite de către artistul Thurzó Sándor József, reprezentantul Grupului Cultural „Duo Sola Fide” din Oradea, care a interpretat piese din repertoriul pakistanez: Imnul national pakistanez ”Pak serzameen” de Ahmed Ghulam Ali Chagla și  ” Trip to Pakistan” (Călătorie în Pakistan) de Alistair Fraser and Nathalie Haas respectiv și din cel internațional: ”Din drâmboaie” de Karl Evenimentul a fost transmis online pe facebook-ul Asociației: https://www.facebook.com/EuroFotoArtAssociation

Expoziția artistului fotograf Syed Javaid A. Kazi M.FIAP intitulată ”Călătoria în jurul lumii” va putea fi vizitată până la data de 18.09.2022, de marți până duminică, între orele 10:00 – 18:00 (luni – închis). Imaginile expuse se pot admira și pe site-ul Asociației internaționale: https://www.eurofotoart.com/efa-exbhibitions-halls/fiap-exhibition-center-oradea/04/ și se vor putea viziona în perioada 18.08 – 17.09.2022 și pe ecanele mijloacelor moderne de transport din municipiu, datorită protocolului încheiat cu AIEFA și OTL Bihor.

Distribuie informația
Alte știri